مطالعات زیادی دربارۀ اثر پلت فرم سوئیچینگ بر تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت و تغییرات سطح استخوان مارجینال(Marginal bone level = MBL) انجام گرفته است که در آن میزان تغییرات استخوانی و تحلیل آن در پلت فرم سوئیچینگ با platform matchingمقایسه شده است.
با توجه به کوتاه مدت بودن اغلب این تحقیقات و نتایج متناقض آنها که از بیاثر بودن نوع تماس ایمپلنت- اباتمنت بر میزان تحلیل و سطح استخوان مارجینال تا مفید بودن پلت فرم سوئیچینگ در محدود کردن این تحلیل، متفاوت است، هنوز جای قضاوت دقیق را خالی میگذارد (مطالعۀ مروری، Strietzelو همکاران؛ ۲۰۱۵).
با این حال با توجه به اینکه به نظر میرسد پلت فرم سوئیچینگ بر تحلیل استخوان مارجینال میتواند مؤثر باشد، میتوان در مواردی که ناحیۀ قرارگیری ایمپلنت ناحیهای حساس از نظر زیبایی و مهم از نظر حفظ بافت نرم و سخت در برابر تحلیل است، ازاین تکنیک برای اطمینان بیشتر استفاده نمود.
موارد استفاده از پلت فرم سوئیچینگ در مواقعی است که:
۱٫نیاز به ایمپلنتهایی بلندتر وجود دارد ولی فضای پروتزی محدود است.
۲٫در نواحی زیبایی (esthetic zone)
۳٫در مواقعی که حفظ استخوان کرستال برای مسائل زیبایی اهمیت دارد.
۴٫مواقعی که نیاز به ایمپلنتهای کوتاه وجود دارد.
مزایای پلت فرم سوئیچینگ عبارت است از:
۱٫سلولهای التهابی که در اطراف اتصال اباتمنت- ایمپلنت (IAJ) وجود دارند، در زاویهای که در این محل اتصال وجود دارد محدود میشوند و بنابراین از گسترش آنها به طرف نواحی آپیکالی در طول ایمپلنت که باعث تغییرات التهابی در کرست استخوان میشود جلوگیری میگردد.
۲٫بعد افقی پله ایجاد شده باعث ایجاد ناحیۀ اضافه میگردد که اتصال بیولوژیک میتواند در این ناحیه اتفاق بیفتد و در نتیجه باعث محدود کردن میزان ریمادلینگ فیزیولوژیک کرست استخوان که برای انطباق با فضای بیولوژیک ایجاد میشود، میگردد.
۳٫مدیریت بهتر فضای رستوریتیو با محافظت از استخوان کرست در هر دو بعد عمودی و افقی که به این ترتیب ساپورت پاپی بین دندانی حفظ میگردد.
۴٫ساپورت بهتری برای ایمپلنتهایکوتاهتر به وجود میآید.
۵٫تأثیر احتمالی میکروگپ (Microgap) بر تحلیل استخوان میتواند با انتقال محل تماس ایمپلنت با اباتمنت بهناحیۀ دورتر از کرست استخوان، کاهش یابد.
معایب پلت فرم سوئیچینگ:
۱٫نیاز به اجزائی با طراحی مشابه
۲٫ نیاز به فضای کافی برای ایجاد emergence profile مناسب است.
۰۶ بهمن ۱۳۹۹
در سال ۱۹۹۱ یکی از شرکتهای ایمپلنت، ایمپلنتهایی با قطر ایمپلنت عریض ۵ و ۶…
۱۰ شهریور ۱۳۹۷
محل و زاویه قرارگیری ایمپلنت چگونگی قرارگیری پیچ پروتز ( در پروتز های پیچ شونده…
۰۶ فروردین ۱۳۹۷
سه راه حل برای مدیریت شکستگی فیکسچر پیشنهاد شده است : 1- خارج کردن…
سبد خرید خالی است |